Smoki logo brown brush

Gricni Smoki, nema greške!

Kada su tehnolozi Soko Štarka 1972. godine stvorili Smoki, verovatno nisu slutili da će taj proizvod postati lider u regionu i jedan od najprepoznatljivijih brendova. Nisu mogli znati ni to da će taj prvi flips, proizveden u jugoističnoj Evropi, postati generičko ime za celu grupu proizvoda.

Bilo je flipseva i pre njega, još više posle njega, ali ni jedan nije imao ono nešto što ima Smoki, a to je istovremena, neodoljiva hrskavost i topivost, kao i prepoznatljiv ukus kikirikija. Taj fantastičan, nezaboravan ukus nedavno mu je doneo nagradu sa tri zvezdice Superior Taste Award, jednu od najprestižnijih kada je reč o prehrambenim proizvodima.

Osim što je fantastičan flips, napravljen od prirodnih sastojaka, Smoki je čista emocija. Uvek kada smo u društvu otvaranje kesice podrazumeva njeno pružanje ka drugima, uz nezaobilazno – uzmi. Ako je društvo veće, za tili čas se mnogo dragih ruku nađe u toj kesici. Upravo zbog njih toliko često kupujemo veće pakovanje, od 150 grama, a kad pravimo žurke onda nam treba nekoliko Smoky Party Pack pakovanja od 250 grama. Kad smo kod emocija, ne možemo da se ne setimo da smo ga grickali i u detinjstvu i u tinejdžerskim danima. Setimo se i šetnji s roditeljima, koji su nam ga kupovali u samouslugama kraj kojih smo prolazili, filmova i nekih važnih utakmica koje smo s društvom gledali uz njega, ispita koje smo “zajedno” spremali…

Napravljen je od kukuruznog griza, kikirikija, biljne masti i kuhinjske soli, bez dodatka aditiva, pa ga roditelji rado daju i maloj deci. Flipsevi se prave od kukuruznog griza, a kasnije se prelivaju prelivom od kikirikija, koji čini 22% Smokija. Tokom samo jednog minuta u Soko Štartku se proizvede 27 kilograma Smokija.

Od 2006. godine deo flipseva je počeo da se preliva finom mlečnom čokoladom, a na tržištu se pojavio Čoko smoki.

 

smoki

 

» smoki.rs