Najlepse Zelje KARTICA brush

Punim srcem

Dve reči ispisane na omotu čokolade, koje zamenjuju stotine drugih, i neodoljiv ukus koji taj isti omot čuva – to su „Najlepše želje”. U njih su se slili svi trenuci kada pun ukus čokolade ispuni srce, kada na nekoga pomislimo, kad želimo da nekome ulepšamo dan ili da se zahvalimo za pažnju koju je on nama pružio, kad hoćemo da nekome poželimo sreću ili da mu pokažemo koliko nam je nedostajao dok nije bio tu. Pomislite koliko govore „Najlepše želje” ostavljene na školskoj klupi ili kraj radnog stola… „Najlepše želje” poklonjene uz cvet ili poklon… Uz „Najlepše želje” ne treba ni čestitka, ni mnogo reči. Divno je što “Najlepše želje” ne gube magiju ni kad njima obradujemo sebe. I tada njihov jedinstven ukus uspeva da ulepša trenutak.

“Najlepše želje” postoje skoro pun vek i već decenijama ispunjavaju naše dane najlepšim ukusima prave čokolade. Mnogi, koji su je voleli dok su bili deca, danas su bake i deke i kupuju je unučićima ili mame i tate koje sa svojim mališanima dele „Najlepše željice“. Od kada smo prvi put poželeli „Najlepše želje“, pa sve do danas, mnogo toga se promenilo. Svih tih decenija menjala se moda, muzika, tehnlogija, ali neke stvari se neće promeniti nikada – jedinstveni ukus i vrhunski kvalitet je nešto što se podrazumeva, a njemu u velikoj meri doprinosi činjenica da se za proizvodnju „Najlepših želja“ ne koriste biljne masnoće, već veoma kvalitetan kakao buter. Za samo jedan sat sa proizvodnih traka izađe 6.944 čokolada od 90 gr. i 5.625 od 200 gr. A evo kako je sve počelo…

 

Priča o ostvarenju „Najlepših želja“ počela je davne 1922. godine kada se francuski oficir po imenu Danijel S. Pesmažu zajedno sa našom vojskom vratio sa Solunskog fronta u Beograd i ostao da u njemu živi zbog velike ljubavi prema jednoj Beograđanki… A onda je poželeo da svim Beograđanima učini život makar malo slađim! Iz te najlepše želje osnovao je firmu „Louit S.A.” koja se bavila uvozom čokolade iz Francuske, a već sredinom dvadesetih godina, počeo je da proizvodi sopstvenu čokoladu pod imenom „Roda”.

 


1940. g

 

Kasnije, fabrika prelazi u ruke Franje Vaje, iskusnog majstora iz Banata, koji nastavlja da je razvija i usavršava kvalitet čokolade. Već 50-ih godina, porodice širom tadašnje Jugoslavije prepoznavale su omiljenu pravu čokoladu po jedinstvenom žutom pakovanju…

 


1980. g

 

Danas su „Najlepše želje“ domaći brend koji je sinonim za pravu čokoladu, jedinstvenog i prepoznatljivog ukusa, sa impresivnim portfoliom od više od 40 proizvoda za sve prilike i za svačiji ukus… Od prefinjene Selection tamne čokolade, do „Najlepših željica“, bombonjera i ostalih „Najlepših želja“ koje nastavljamo da ispunjavamo!

 


2002. g

 


2008. g

 


2018. g

 


2021. g

 

» najlepsezelje.com